Βελούδινη κρέμα φράουλα

Σήμερα γιορτάζει η αγάπη, η αγάπη που έρχεται με τον καιρό, ανοίγει πανιά και πλέει εκεί που εμείς την οδηγούμε. Όμως η αγάπη είναι κάτι βαθύτερο, πιο ουσιαστικό και την συναντάς μόνο όταν πραγματικά θελήσεις. Αγάπη για τα μικρά και μεγάλα πράγματα, για εκείνες τις στιγμές που έχουν γίνει αναμνήσεις, αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και γι’αυτούς που δεν γνωρίζουμε, αγάπη για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους, αγάπη για το φαγητό και το γλυκό. Η ΑΓΆΠΗ είναι για όλους! Η ΑΓΆΠΗ, είναι η δύναμη για το αύριο, η τροφή της ψυχής, η ανιδιοτέλεια. Η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλους μας.

Έτσι είναι κι ο έρωτας, βελούδινος κι αναπάντεχος. Δεν ξέρεις τι γεύση έχει μέχρι να τον γευτείς. 


Βελούδινη κρέμα φράουλα

Υλικά:
500 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
80 γρ. ζάχαρη
65 γρ. άμυλο
2 κρόκους αυγών
130 γρ. μαρμελάδα φράουλα
βανίλια 1 κάψουλα
100 γρ. σοκολάτα με γεύση φράουλα ΓΙΩΤΗΣ

καβουρδισμένα αμύγδαλα σπασμένα ελαφρώς
φρέσκες φράουλες

Διαδικασία:

1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το άμυλο και τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

2. Σε ένα μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε τα 400 ml. γάλα μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το καυτό μείγμα πάνω στο μείγμα ζάχαρης-κρόκων πολύ προσεκτικά και αργά, ενώ παράλληλα δουλεύουμε με το φουέ ώστε να ομογενοποιηθούν σωστά τα 2 μείγματα.

3. Επαναφέρουμε το μείγμα στο μεταλλικό σκεύος και το ακουμπάμε πάνω στην φωτιά (μέτρια ένταση). Στο σημείο αυτό προσθέτουμε την μαρμελάδα. (Η δική μου ήταν πολύ λεία χωρίς ολόκληρα κομμάτια φράουλας, καθώς την είχα περάσει από το μούλτι για να γίνει spread!)

4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σταθερά μέχρι να δέσει η κρέμα για 2-4 λεπτά. Θα το καταλάβουμε καθώς η πυκνότητας της θα αρχίσει να αλλάζει.

5. Κατεβάζουμε από την φωτιά το σκεύος και προσθέτουμε την σοκολάτα. Η σοκολάτα θα λιώσει αμέσως σχεδόν καθώς το μείγμα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία.

6. Μοιράζουμε σε μπολ της επιλογής και καλύπτουμε το καθένα με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου και για 1,5 ώρα στο ψυγείο.

7. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και φράουλες.


Καλή Επιτυχία!
LOVE, Ariadne.