Λαχταριστά σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη

Καλή Χρονιά!

Τι χρονιά κι αυτή που πέρασε! Ζήσαμε απρόβλεπτες και πολύ παράξενες καταστάσεις. Γίναμε μάρτυρες σε μια πολύ δύσκολη για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη στιγμή. Ωστόσο, ο παράγοντας άνθρωπος ξέρει να επιβιώνει, ξέρει να βρίσκει λύσεις όμως δυσκολεύεται να δεχθεί και να πολλές φορές να ακούσει. Θα πάρει χρόνο για να κατακάτσει στο μυαλό μας όλο αυτό, μπορεί σε μερικά χρόνια να μοιάζει ξένο και μακρινό, όμως τώρα πρέπει να δουλέψουμε κατανοώντας και κάνοντας βήματα προς την έξοδο αυτής της δύσκολης συγκυρίας.
Ας σκεφτόμαστε θετικά, ας δούμε και πιο πέρα τις ομορφιές της ζωής χωρίς να χρειάζεται να αναλύουμε και να λεμέ πολλά. Γιατί αν λέμε πολλά κάνουμε λίγα, οπότε ας προσπαθήσουμε να είμαστε λακωνικοί στα λόγια και οι πράξεις μας να πλημμυρίζονται από αφθονία.
Τώρα όμως, πάμε να γλυκαθούμε χωρίς πολλές τύψεις και ενοχές. Χωρίς να βάλουμε ζάχαρη, σε λίγο χρόνο και λίγα και οικονομικά υλικά. Τι λέτε?


Λαχταριστά σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη
– 15 σοκολατάκια –

Υλικά:
15 βασιλικούς χουρμάδες
φιστικοβούτυρο απαλό χωρίς ζάχαρη
αλατισμένα φιστίκια
200 γρ. κουβερτούρα υγείας

Διαδικασία:

Κόβουμε στην μέση τους βασιλικούς χουρμάδες και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε με μια μικρή ποσότητα φιστικοβούτυρο και ρίχνουμε λίγα φιστίκια από πάνω να κολλήσουν στο φιστικοβούτυρο.

Τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε μια πιατέλα και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα το λιγότερο.
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν-μαρι ή για ευκολία στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά πολύ προσεκτικά μη την κάψουμε.

Με ένα πιρούνι ρίχνουμε τους χουρμάδες μέσα στην ζεστή και λιωμένη σοκολάτα, αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.

Επειδή είναι παγωμένοι οι χουρμάδες, θα παρατηρήσουμε πως η σοκολάτα θα παγώσει κι αυτή γρήγορα. Πριν παγώσει λοιπόν, πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια τριμμένα. Τα βάζουμε σε ένα όμορφο γυάλινο βάζο και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο ή σε ένα σημείο του σπιτιού που δεν έχει πού ζέστη.


Καλή Επιτυχία, Αριάδνη.